sâmbătă, 6 februarie 2010

Recunoașterea unei urgențe la câini – Când și pe cine contactați

Când trebuie să vă îngrijorați

Dacă sunteți un proprietar de animăluțe de companie tipic, probabil, că v-ați confruntat cu această dilemă: companionul dvs. iubit ar putea să fie bolnav, dar nu sunteți siguri dacă nu cumva exagerați sau dacă nu cumva va trebui să-i faceți o vizită medicului dvs. veterinar. Și în afară de asta, amicul dvs. nu vă poate spune dacă îl deranjează ceva sau cât de serioasă este problema.

Cea mai simplă modalitate de a stabili dacă aceasta este o urgență este să vă contactați medicul veterinar în cazul în care vă neliniștește ceva. Asistenții veterinari și medicul veterinar vă pot ajuta să stabiliți dacă o vizită de urgență este necesară sau prudentă.

Efectuarea unui examen fizic succint la domiciliu vă poate ajuta de asemenea. Dacă sesizați orice aspect anormal, consultați-vă medicul veterinar. În cazul simptomelor ușoare, programarea unei consultații poate fi suficientă. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de semnele care necesită o atenție imediată. Acestea includ:

· Convulsii

· Respirație dificilă

· Ireactiv sau comatos

· Sângerare necontrolabilă (nu poate fi oprită nicicum)

· Durere extremă

· Vărsături continue, mai ales cu sânge

· În cazul în care animăluțul dvs. de companie a fost lovit de o mașină sau un alt vehicul sau dacă a căzut de la înălțime

· Ingerarea substanțelor toxice sau a medicamentelor nepotrivite

· Fecale cu sânge

· Colaps (pierderea cunoștinței)

Va trebui să aveți la îndemână numărul de telefon și adresa medicului dvs. veterinar în caz de urgență. De asemenea, este indicat să aveți numărul de telefon, adresa și reperele de orientare către cea mai apropiată clinică veterinară de urgență.

În cazul în care nu reușiți să vă contactați medicul veterinar sau dacă acesta nu vă poate ajuta, luați în calcul o clinică veterinară de uregență locală. În situația în care nu reușiți să faceți niciunul dintre aceste lucruri, căutați în cartea de telefon sau pe internet și încercați să găsiți un medic veterinar care este dispus să vă ajute.

Pe cine ar trebui să contactez?

· În cazul în care găsiți un animăluț rănit, încercați să vă contactați medicul veterinar pentru recomandări și asistență.

· În cazul în care medicul dvs. veterinar nu este disponibil, încercați să contactați un centrul veterinar local de urgență sau un spital veterinar cu program non-stop.

· Unele societăți umanitare sau adăposturi de animale locale au servicii ambulatorii în cazul în care nu aveți posibilitatea să transportați animăluțul pentru a i se oferi îngrijire.

· Ofițerii care se ocupă cu controlul animalelor au echipamentul și pregătirea necesară pentru a ajuta la transportarea unui animăluț rănit.

· Agenții de poliție pot fi uneori utili în cazul în care animalul rănit prezintă un risc pentru oameni (cum ar fi afectarea fluxului de trafic).

· În cazul în care animăluțul rănit are o plăcuță de identificare sau o adresieră, contactați proprietarul pentru a-l informa ce s-a întâmplat și unde va fi dus animăluțul.

· În cazul animalelor sălbatice, contactați un centru regional de reabilitare sau de salvare al animalelor sălbatice sau chiar departamentul de conservare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu