luni, 8 februarie 2010

Simptomele – Ce sunt acestea?

Și când sunt acestea o problemă

Mai exact, ce este un simptom? Mulţi oameni confundă simptomul cu boala efectivă. Un simptom este definit ca un semn fizic sau ca o senzație fizică, care este dovada prezenței unei boli. Simptomele îl pot orienta pe medicul dvs. veterinar spre un diagnostic sau îl pot ajuta să decidă care teste vor fi utile în cazul animăluțului dvs. de companie. Unele dintre simptomele frecvent observate la animăluțele de companie sunt reprezentate de: vomă, diaree, șchiopătură, mers ezitant, convulsie, salivație, lipsa poftei de mâncare, etc. O boală poate ajuta la explicarea motivului/motivelor pentru care apar simptomele. Odată ce o boală este diagnosticată, tratamentul adecvat poate fi administrat. Prescrierea numai a medicamentelor adresate simptomelor este posibil să nu aibă efect și asupra cauzei simptomelor.

Simptomele nu-i vor spune cu exactitate medicului dvs. veterinar ceea ce este în neregulă cu animăluțul dvs. de companie, dar pot fi de ajutor. De exemplu, în cazul în care animăluțul dvs. șchioapătă, medicul dvs. veterinar va trebui să efectueze o radiografie și nu neapărat o analiză de sânge.

Când este o problemă

O întrebare obișnuită este „Știu simptomele stării de boală ale animălutului meu, dar când sunt acestea o problemă?” Răspunsul este: Când simptomele persistă sau se agravează, atunci ele devin o problemă. În cazul în care un singur simptom, cum ar fi voma, apare și apoi se remite, o examen veterinar de specialitate nu este absolut necesar. În cazul în care animăluțul dvs. continuă să vomite și apoi progresează la lipsa poftei de mâncare sau episoade diareice, consultarea acestuia este puternic recomandată. Unele simptome, cum este cazul convulsiilor, colapsului (leșinului), respirației dificile, etc., trebuie să vă determine să solicitați un examen veterinar imediat. Acele simptome care afectează în mod grav starea de sănătate a animăluțului, având drept rezultat o modificare în reactivitatea mentală sau în comportament, sunt acele simptome care trebuie să vă determine să solicitați imediat asistență veterinară. În cazul în care există orice îndoială cu privire la gravitatea unui simptom, contactați-vă medicul veterinar sau spitalul veterinar de urgență din zonă. Explicați simptomul și cereți sfatul personalului avizat. Este mai bine să vă înșelați în favoarea siguranței decât să așteptați până când animăluțul dvs. de companie are probleme serioase.

Ce puteți face acasă

Îngrijirea la domiciliu va depinde de tipul de simptom. Majoritatea simptomelor „ușoare” se pot remite în timp. Uneori, există medicamente pe care i le puteți administra animăluțului dvs. cu scopul de a ajuta la atenuarea simptomelor. Ținând cont de faptul că fiecare simptom este tratat în mod individual, toate simptomele posibile și tratamentele efectuabile la domiciliu nu au putut fi cuprinse și nu fac subiectul acestui articol, dar vor fi detaliate în secțiunile aferente articolelor în cauză. Cea mai importantă parte a îngrijirii la domiciliu este monitorizarea animăluțului dvs. în ceea ce privește agravarea simptomelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu